Kaj morate spremljati ta teden?

Nov teden prinaša precej zanimivih dogodkov na področju financ, gospodarstva in politike. Česa ne smete zamuditi, če želite ostati v koraku s časom?
Fotografija: AP
Odpri galerijo
AP

V nedeljo bo potekal drugi krog predsedniških volitev v Franciji, v katerem se bosta pomerila sredinski Emmanuel Macron in skrajna desničarka Marine Le Pen. V sredo se bosta v Sočiju srečala ruski predsednik Vladimir Putin in turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.

Gospodarstvo:

V torek bo evropski statistični urad Eurostat objavil marčne podatke o brezposelnosti v EU, avtomobilska industrija ZDA pa bo poročala o prodaji v aprilu. V Washingtonu se bo pričelo zasedanje Odbora za odprti trg centralne banke ZDA Federal Reserve.

V sredo bo Zavod za zaposlovanje objavil podatke o registrirani brezposelnosti v aprilu, Eurostat pa bo objavil prvo oceno gibanja BDP v območju evra in celotni EU v prvem letošnjem četrtletju.

V četrtek se bo ameriški predsednik Donald Trump srečal z avstralskim premierjem Malcolmom Turnbullom.

V petek bo Ajpes predstavil prve ugotovitve o poslovanju poslovnih subjektov v letu 2016.

Politika:

V sredo bo ameriški predsednik Donald Trump v Beli hiši sprejel palestinskega predsednika Mahmuda Abasa in bolgarski premier Bojko Borisov bo predstavil svojo novo vlado. Hrvaški sabor bo glasoval o zaupnici finančnemu ministru Zdravku Mariću.

V četrtek b na obisku predsednik Parlamentarne skupščine zveze Nato Paolo Alli. Sprejeli ga bodo predsednik DZ Milan Brglez, zunanji minister Karl Erjavec in obrambna ministrica Andreja Katič.

Dogodki:

Jutri bo predsednik republike Borut Pahor bo moški članski rokometni reprezentanci vročil odlikovanje red za zasluge.

V četrtek bo potekalo dprtje 21. mednarodne razstave navtike Internautica.

V soboto bo potekala prireditev ob 13. obletnici vstopa Slovenije v EU, govornica bo evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

V nedeljo bo v Ljubljani potekal dobrodelni tek Wings for Life World Run.

Več iz rubrike