Kaj lahko preberete v današnji izdaji Sveta kapitala?

O čem pišemo v novi izdaji poslovnega tednika Svet kapitala.
Fotografija: Svet kapitala
Odpri galerijo
Svet kapitala

Danes izide nova številka poslovnega tednika Svet kapitala in v njej boste lahko prebrali:

  • Izbrisani in poteptani ali izbrisani in poteptani

Jan Bratanič se je poglobil v zgodbo o izbrisanih podrejenih obveznicah, ki so v Sloveniji povzročili, da je ostalo veliko ljudi brez svojih prihrankov in sedaj čakajo na epilog sage o sanaciji slovenskega bančnega sistema.

  • Mož, ki stoji za Mao Zedongovim nasmehom

Zorana Bakovič in Luka Guba pišeta o vstopu juana v košarico mednarodnega denarnega sklada. Prosto gibanje kitajske valute bo pokazalo realnejšo sliko večjih gospodarstev, brez neposrednega vplivanja oblasti in centralnih bank.

  • Zdenka Badovinac direktorica Moderne galerije

Pija Kapitanovič je šla na kosilo v restavracijo Valvasor z Zdenko Badovinac. Pogovor je tekel o Moderni galeriji in njeni bogati zbirki, njenih najljubših knjigah, filmih, glasbi.

  • Je šesturni delovnik učinkovit?

Simona Drevenšek in Pija Kapitanovič sta se ukvarjali s švedskim prehodom na šesturni delovnik, ki so ga nekatera podjetja testno uvedla, ker osemurni delovnik, ki velja od industrijske revolucije, ni več učinkovit.

  • Nepremičnine kot strošek

Uroš Bric je analiziral proces monetizacije nepremičnin s katerim si podjetje (ali posameznik) izboljša finančno stanje tako, da proda manj likvidnostne naložbe, denar od kupnine pa nameni za poplačilo dolgov in morebiten najem istih nepremičnin.

Še več vsebin pa vas čaka v jutrišnji izdaji poslovnega tednika Svet kapitala, ki ga lahko tudi naročite!

Svet kapitala
Svet kapitala

 

Več iz rubrike

Komentarji: