Kaj je povedala Sonja Šmuc, kanidatka za generalno direktorico GZS

"V Sloveniji zlahka odpustimo sto ljudi, zelo težko pa enega. Ko se podjetja znajdejo v stiskah, imamo delovnopravno zakonodajo, ki omogoči, da podjetja lahko preživijo ob nižjem številu zaposlenih. A podjetje je sestavljeno iz posameznikov in vsi niso zavzeti za delo. Uporabnih vzvodov, da bi odpustil lenuha, saboterja ali nesposobneža pa ni," je v pogovoru za Svet kapitala povedala kandidatka za generalno direktorico Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Sonja Šmuc.
Fotografija: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Mavric Pivk

O svoji prihodnji vlogi ni želela podrobneje govoriti, pravi pa, da jo zanima konkurenčnost gospodarstva. V Združenju Manager, katerega izvršna direktorica je, so osredotočeni predvsem na to, kako prispevati k odličnosti menedžmenta, v GZS pa so močneje zastopane vsebine, kot so delovnopravna zakonodaja, davčni sistem, veliko predpisov, kar vse vpliva na konkurenčnost.

Kaj vse je povedala Sonja Šmuc, kanidatka za generalno direktorico GZS, pa si lahko preberete v petkovi številki Sveta Kapitala.

Več iz rubrike

aktualno

Nissan: Do leta 2030 23 novih elektrificiranih modelov

Vizija podpira načrt podjetja, da bodo do sredine stoletja ogljično nevtralni vsi njihovi izdelki v celotnem življenjskem krogu.

aktualno

Izvršni direktor Twitterja odstopil, delnice navzgor

Na mesto izvršnega direktorja omrežja Twitter, ki ga je leta 2006 soustanovil Jack Dorsey, je imenovan sedanji tehnični direktor Parag Agrawal.

aktualno

Turistični sektor zaradi pandemije letos ob 1789 milijard evrov

Svetovna turistična organizacija pojasnjuje, da je okrevanje sektorja še vedno krhko in počasno.

aktualno

Indijsko podjetje v zgolj šestih mesecih do milijarde dolarjev

Indijsko zagonsko podjetje, ki je najhitreje doseglo milijardo dolarjev in s tem dobilo status samoroga, je po besedah ustanovitelja že dobičkonosno.

Komentarji: