Kaj boste lahko prebrali v današnji izdaji Sveta kapitala?

O čem pišemo v novi izdaji poslovnega tednika Svet kapitala.
Fotografija: Svet kapitala
Odpri galerijo
Svet kapitala

Danes izide nova številka poslovnega tednika Svet kapitala in v njej boste lahko prebrali:

  • Intervju: Martin Sandelin

Pija Kapitanovič je pripravila intervju z Martinom Sandelinom, ki je tri desetletja posvetil podjetju Nokia, kjer je bil podpredsednik različnih upravnih odborov. V intervjuju sta se med drugim pogovarjala o omrežju 5G, ki je nujna infrastruktura za internet stvari (IoT).

  • Menedžerske plače: nekoč in danes

Jan Bratanič je raziskal primerjavo med menedžerskimi plačami v ZDA in v Sloveniji. Povprečna letna neto plača člana uprave je pri 122.500 evrih zgolj 6,8-krat višja od povprečne plače zaposlenega v velikih slovenskih družbah. V ZDA se to razmerje marsikje povzpne čez stokratnik.

  • Kako varčevati za otroke?

Luka Gubo piše o tem, kako varčevati za otroke. Vsi se zavedamo, da je varčevanje zelo pomembno. Kaj pa svetuje finančni analitik pa si boste lahko prebrali v jutrišnji izdaji poslovnega tednika Svet kapitala.

  • Pametna ura: trener, varuška in modni dodatek

Pija Kapitanovič je raziskovala kako pametne so pametne ure. Situacija na trgu je zanimiva: Apple ima skoraj polovični delež, sledi mu Samsung z 20,9 odstotnim deležem in tretja je Motorola, ki ima 10,9 odstotni delež.

  • Portret blagovne znamke: Cisco

Jernej Ogrin je pripravil pregled blagovne znamke Cisco. Podjetje, s skoraj 50 milijardami dolarjev letnega prometa in več kot desetimi miljardami dobička, ki zaposluje približno 70.000 ljudi po svetu.

Še več vsebin pa vas čaka v današnji izdaji poslovnega tednika Svet kapitala, ki ga lahko tudi naročite!

Svet kapitala
Svet kapitala

 

 

Več iz rubrike

Komentarji: