Kaj bo za AI naslednja velika stvar v poslu

Digitalno poslušanje je razkrilo ključne tehnološke trende, ki jih odločevalci povezujejo z inovacijami.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

V vsega pol leta je storitev chatgpt pognala umetno inteligenco v misli in domišljijo množic bolj kot katerakoli druga tehnologija, odkar je bil leta 1956 skovan izraz umetna inteligenca.

Raziskava medija TechRadar je pred kratkim ugotovila, da kar 39 odstotkov anketiranih odraslih uporabnikov spleta v ZDA in Združenem kraljestvu že uporablja eno ali več generativnih orodij, ki delujejo s pomočjo umetne inteligence.

In če je vzpon umetne inteligence v poslu pričakovan, preseneča s svojo hitrostjo širitve. Podjetja (in medije) zanima tudi to, kaj bo naslednja velika stvar v svetu tehnologije.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

Prijateljstvo, ki se splača

Ste bolj ali manj stalno v skrbeh zaradi denarja? Potem niste edini. Večini ljudi, ki niso rojeni z zlato žlico v ustih, finance povzročajo sive lase.