Joon je nov nizkocenovni prevoznik Air France

Francoska letalska družba Air France je vendarle razkrila svojega novega nizkocenovnega prevoznika, katerega ustanovitev je bilo jabolko večletnega spora z njenimi piloti. To je Joon, ki bo za nižjo ceno letel na srednje in daljše razdalje, posebej pa cilja na popotniške milenijce, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Ko so piloti v ponedeljek pristali na ustanovitev nove družbe, se je dolgotrajen spor z Air France zaradi ustanovitve nizkostroškovnega prevoznika končal. Piloti so se sicer bali, da bodo v novi družbi morali pristati na nižje plače in slabše pogoje. Že septembra 2014 so dva tedna stavkali zaradi širitve podružnice Transavia, zaradi česar je morala letalska družba odpovedati na tisoče letov.

Air France želi s cenejšim prevoznikom, ki bo polete na srednje dolge razdalje ponudil jeseni, polete na daljše razdalje pa v sredini prihodnjega leta, tekmovati s konkurenti. Imenovali so ga Joon, "ilustriral pa naj bi pozitiven pogled na svet", so zatrdili v Air France. Osredotoča se predvsem na mlade in delovne posameznike, stare od 18 do 35 let, katerih življenjski slog se vrti okoli digitalne tehnologije, so dodali.

Več iz rubrike