Joc Pečečnik je novi lastnik Primorskih skladov

Slovenski podjetnik vlaga v nepremičnine, vodo, startupe in družbo za upravljanje.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Z današnjim dnem je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov v Sloveniji Skupina Elektronček v lasti Joca Pečečnika uspešno zaključila prevzem družbe Primorski skladi. Vizija družbe je, da Primorski skladi postanejo ena od vodilnih družb za upravljanje investicijskih skladov v regiji in širše v Srednji in Vzhodni Evropi. Primorski skladi so družba za upravljanje investcijskih skladov s sedežem v Kopru, ki vzajemne sklade kot ena prvih družb za upravljanje v Sloveniji upravljajo že skoraj 30 let, so sporočili iz družbe. Posel je bil sicer dogovorjen že lani, za dokončanje pa so bila potrebna soglasja regulatorjev.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.