Jim Hackett na čelu Forda

Ameriški avtomobilski proizvajalec Ford je na mesto predsednika in glavnega izvršnega direktorja družbe imenoval Jima Hacketta, ki bo nasledil Marka Fieldsa. Prenova uprave družbe, ki so sooča s padcem prodaje v ZDA in na Kitajskem, vključuje tudi tri nove vodilne, ki bodo zadolženi za tuje trge, razvoj in mobilnost.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Fields - ki je vodenje družbe, v kateri je bil 28 let, prevzel pred tremi leti, v tem času pa je delnica podjetja izgubila 40 odstotkov vrednosti - se je pod pritiskom delničarjev in upravnega odbora znašel potem, ko mu ni uspelo razširiti osrednje avtomobilske dejavnosti, družba pa tudi zaostaja pri razvoju visokotehnoloških avtomobilov prihodnosti, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so danes sporočili iz družbe, si z zamenjavo obetajo krepitev preobrazbe Forda "za prihodnost". Hackett, ki bo dogovarjal izvršnemu predsedniku Billu Fordu, se bo med drugim osredotočal na izboljšanje delovanja delov podjetja in njihov večjo učinkovitost ter spodbujanje inovativnosti. Hackett je doslej dobro leto vodil Fordovo podružnico za razvoj avtonomnih vozil.

V okviru prenove upravljanja so imenovali tudi tri izvršne podpredsednike. Jim Farley bo prevzel vodenje področja globalni trgi s poslovnimi enotami v Amerikah, Evropi, Bližnjem vzhodu in Afriki ter Aziji. Joe Hinrichs bo vodil področje globalne operacije, zadolžen pa bo med drugim za razvoj izdelkov, proizvodnjo in delovna razmerja, kakovost in varnost. Marcy Klevorn pa bo vodila področje mobilnosti, v okviru katerega je med drugim razvoj storitev mobilnosti in informacijska tehnologija.

Več iz rubrike

Komentarji: