Jim Hackett na čelu Forda

Ameriški avtomobilski proizvajalec Ford je na mesto predsednika in glavnega izvršnega direktorja družbe imenoval Jima Hacketta, ki bo nasledil Marka Fieldsa. Prenova uprave družbe, ki so sooča s padcem prodaje v ZDA in na Kitajskem, vključuje tudi tri nove vodilne, ki bodo zadolženi za tuje trge, razvoj in mobilnost.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Fields - ki je vodenje družbe, v kateri je bil 28 let, prevzel pred tremi leti, v tem času pa je delnica podjetja izgubila 40 odstotkov vrednosti - se je pod pritiskom delničarjev in upravnega odbora znašel potem, ko mu ni uspelo razširiti osrednje avtomobilske dejavnosti, družba pa tudi zaostaja pri razvoju visokotehnoloških avtomobilov prihodnosti, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so danes sporočili iz družbe, si z zamenjavo obetajo krepitev preobrazbe Forda "za prihodnost". Hackett, ki bo dogovarjal izvršnemu predsedniku Billu Fordu, se bo med drugim osredotočal na izboljšanje delovanja delov podjetja in njihov večjo učinkovitost ter spodbujanje inovativnosti. Hackett je doslej dobro leto vodil Fordovo podružnico za razvoj avtonomnih vozil.

V okviru prenove upravljanja so imenovali tudi tri izvršne podpredsednike. Jim Farley bo prevzel vodenje področja globalni trgi s poslovnimi enotami v Amerikah, Evropi, Bližnjem vzhodu in Afriki ter Aziji. Joe Hinrichs bo vodil področje globalne operacije, zadolžen pa bo med drugim za razvoj izdelkov, proizvodnjo in delovna razmerja, kakovost in varnost. Marcy Klevorn pa bo vodila področje mobilnosti, v okviru katerega je med drugim razvoj storitev mobilnosti in informacijska tehnologija.

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: