Jelovica po novem Slovenijales

Jelovica, ki je lani kupila družbo Slovenijales Trgovina, se bo preoblikovala iz delniške v družbo z omejeno odgovornostjo, ime družbe pa bo spremenila v Slovenijales. To je na nedavni skupščini odločil njen lastnik, družba EBS Group, ki je v večinski lasti direktorja Jelovice Gregorja Benčine.
Fotografija: Igor Modic
Odpri galerijo
Igor Modic

Upravni odbor je predlagal, da se Jelovica preoblikuje v družbo z omejeno odgovornostjo, s čimer je delničar EBS Group soglašal. Na njegov nasprotni predlog pa je skupščina nato potrdila, da je njena dejavnost opredeljena ne kot lesna industrija, temveč kot družba za upravljanje.

Skupščina je nato sprejela še sklep, da se ime družbe Jelovica spremeni v Slovenijales ter da se sedež družbe prenese iz Škofje Loke v Ljubljano, je razvidno iz zapisnika skupščine, danes objavljenega na Ajpesu.

Družba Jelovica kot krovna družba sodi v skupino Jelovica, ki jo oblikujeta še hčerinski družbi Jelovica Hiše in Jelovica Okna. Lani je za krepitev vloge na slovenskem trgu kupila Slovenijales Trgovino.

Letos je s ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja izvedla združevanje prodajnih mest Jelovice in Slovenijalesa, po navedbah s spletne strani družbe pa je pod okrilje mreže Slovenijales Trgovine prešla tudi ekipa Jelovice Oken za izvedbo storitev.

Kot navajajo, bodo "z blagovno znamko Jelovica krepili pozicijo vodilnega proizvajalca oken in vrat, z blagovno znamko Slovenijales pa ponovno vzpostavili široko razvejano mrežo Hobby trgovin po Sloveniji". Specializirane trgovine za prodajo stavbnega pohištva, ki se nahajajo v nekaterih mestih po državi, nameravajo širiti.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Hrvati bi imeli evro, a se bojijo posledic

Hrvaški državljani vidijo izenačitev Hrvaške s preostalo EU in lažja plačila kot največji prednosti uvedbe evra, medtem ko sta povišanje cen in izguba »denarne suverenosti« njihov največj…

aktualno

GZS: Gospodarstvo si ponovne zaustavitve ne more in ne sme privoščiti

Pri GZS Vlado RS pozivajo, da takoj po enotedenskem obdobju, za katerega je uvedla delno zaustavitev, te najostrejše ukrepe ponovno odpravi.

aktualno

Maduro: Razvili smo zdravilo brez stranskih učinkov, ki popolnoma uniči sars-co…

Venezuelski znanstveniki so razvili učinkovito zdravilo brez stranskih učinkov, ki popolnoma uniči virus sars-cov-2, sporoča venezuelski predsednik Nicolas Maduro.

aktualno

Peugeot je po 210 letih kot zagonsko podjetje

Veliko več kot odličen družinski posel: Nemara je prav ta njegova posebnost ključno pripomogla k temu, da je danes v odlični kondiciji.

Komentarji: