Jeff Bezos zapušča svoje mesto v Amazonu na poseben dan

Jeff Bezos bo petega julija letos odstopil s položaja izvršnega direktorja Amazona.
Fotografija: FOTO: Shannon Stapleton / Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Shannon Stapleton / Reuters

Na letnemu srečanju delničarjev družbe je Jeff Bezos napovedal, da bo s petim julijem letos odstopil s položaja izvršnega direktorja Amazona. Njegovo funkcijo bo prevzel Andy Jassy, ki je pri podjetju trenutno zaposlen kot vodja spletnih storitev. Bezos bo zdajšnjo funkcijo zapustil po 30 letih, namesto tega pa bo postal izvršni predsednik Amazona.

Odstop Bezosa s položaja izvršnega direktorja je bil prvič napovedan v februarskem poročilu o dobičku, vendar takrat še ni bil znan točen datum, kdaj naj bi prišlo do spremembe. Po besedah skorajšnjega izvršnega predsednika Amazona je ta izbral peti julij kot dan za zamenjavo funkcije s posebnim razlogom. Gre namreč za datum, ko je bil leta 1994 ustanovljen Amazon.
image_alt
Avstrijsko gospodinjstvo na mesec v povprečju porabi 3250 evrov

Bezos je dejal, da je zelo navdušen, da bo kmalu začel opravljati funkcijo izvršnega predsednika. Nova vloga mu bo namreč omogočala, da bo svojo pozornost preusmeril na nove izdelke in zgodnje pobude. Hkrati bo imel več časa za delo na projektih izven podjetja, kot sta Bezos Earth Fund in Blue Origin. Prav tako je prepričan, da bo Jassy, ki je v Amazonu zaposlen že 24 let, odlično opravljal novo funkcijo, poroča CNN Business.

Ko bo Jassy zapustil funkcijo vodje spletnih storitev, ga bo zamenjal predsednik uprave Adam Selipsky, so marca sporočili pri Amazonu.
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Amazon pred nekaj dnevi kupil MGM


Pred dvema tednoma je v medijih sicer odmevala novica, da se Amazon poteguje za nakup filmskega studia MGM, vendar takrat nobena od strani, novice ni bila pripravljena komentirati.

Prejšnji teden je bil nakup res izveden. Amazon je MGM kupil za sedem milijard evrov. Pri MGM sicer nastaja tudi franšiza o Jamesu Bondu, vendar kot zagotavljajo pri Amazonu, to ne pomeni, da bodo šli vsi filmi o Jamesu Bondu zgolj na Amazonovo pretočno platformo.
image_alt
S pisanjem marketinških besedil do prvega milijona

MGM ima sicer v lasti enega največjih filmskih katalogov v Hollywoodu; v njem se nahaja približno štiri tisoč filmov in 17.000 serij. Med najbolj znanimi filmi so Ko jagenjčki obmolknejo, Prvinski nagon, V vrtincu, Čarovnik iz Oza, Blondinka s Harvarda in drugi.
 

Več iz rubrike