Javni prevoz: Po novem na voljo dnevne enotne vozovnice

Odslej lahko kupite dnevno enotno vozovnico za izbrano relacijo in se na tej poti z avtobusom in vlakom peljete kolikokrat želite. To je ena od novosti vse dostopnejšega javnega potniškega prometa, ki je zaradi uvedbe enotnih vozovnic in novih hitrih avtobusnih linij med večjimi slovenskimi kraji in Ljubljano še učinkovitejši.
Fotografija: Z enotno vozovnico lahko potniki na določeni relaciji potujejo večkrat dnevno z vsemi vrstami in izvajalci javnega prevoza. Blaž Samec
Z enotno vozovnico lahko potniki na določeni relaciji potujejo večkrat dnevno z vsemi vrstami in izvajalci javnega prevoza. Blaž Samec

Z enotno vozovnico lahko potniki na določeni relaciji potujejo večkrat dnevno z vsemi vrstami in izvajalci javnega prevoza.

Potniki lahko vse vrste enotne vozovnice uporabijo na vseh vrstah javnega prevoza in pri vseh prevoznikih, ki vozijo na relaciji, za katero je enotna vozovnica kupljena.

Značilnosti dnevne enotne vozovnice
 
•Je dvosmerna.
•Nakup je možen 30 dni vnaprej za točno določen dan. Pri prodaji enkratne vozovnice se v sistemu IJPP avtomatsko preveri, ali je možno potovanje na relaciji, ki jo je za določen dan izbral potnik.
•Velja ves dan od 00:00 do 23:59. Zadnja dovoljena validacija je ob 23.59, potnik lahko z istim vozilom nadaljuje potovanje do cilja, ne glede na čas potovanja.
•Duplikat je možen samo z računom.
•Cena: dvakratnik enkratne vožnje.

Značilnosti tedenske enotne vozovnice
 
•Je dvosmerna.
•Nakup je možen 30 dni vnaprej, vozovnica se prodaja za točno določen teden. 
•Potnik mora sam preveriti, katere dni v tednu je zagotovljeno potovanje na izbrani relaciji.
•Aktivni čas: od ponedeljka od 00:00 do nedelje do 23:59. Zadnja dovoljena validacija je v nedeljo ob 23.59, potnik lahko z istim vozilom nadaljuje potovanje do cilja, ne glede na čas potovanja.
•Duplikat je možen samo z računom.
•Cena: osemkratnik enkratne vožnje.

 
 

Več iz rubrike

aktualno

David Zappe, Pivovarna Laško Union: V krizi čudeže delajo zavzeti zaposleni

Tudi v krizni situaciji je treba ohraniti hladno glavo, hkrati pa biti odprt za disruptivne ideje. Izredni časi zahtevajo izredne pristope.

aktualno

Cel svet stoji, gradbinci pa se držijo rokov

Medtem ko zaposleni geodetske uprave in upravnih enot ostajajo doma, delavci na gradbiščih lovijo roke.

aktualno

Trump se je motil, a tega ne prizna

Sprva je koronavirus označil za demokratično žalitev, ga poimenoval »kitajski virus«, nato pa napovedal, da bo »čudežno« izginil, ko se bo ozračje segrelo.

aktualno

70 odstotkov minimalne plače, ne bo ustavilo zapiranja espejev

Prof. dr. Črt Kostevc: Država je razvezala mošnjiček in naredila nekaj smelih potez pri reševanju najbolj ogroženih, a bojim se, da to ne bo zadržalo toka.

Komentarji: