Javni prevoz: Po novem na voljo dnevne enotne vozovnice

Odslej lahko kupite dnevno enotno vozovnico za izbrano relacijo in se na tej poti z avtobusom in vlakom peljete kolikokrat želite. To je ena od novosti vse dostopnejšega javnega potniškega prometa, ki je zaradi uvedbe enotnih vozovnic in novih hitrih avtobusnih linij med večjimi slovenskimi kraji in Ljubljano še učinkovitejši.
Fotografija: Z enotno vozovnico lahko potniki na določeni relaciji potujejo večkrat dnevno z vsemi vrstami in izvajalci javnega prevoza. Blaž Samec
Odpri galerijo
Z enotno vozovnico lahko potniki na določeni relaciji potujejo večkrat dnevno z vsemi vrstami in izvajalci javnega prevoza. Blaž Samec

Z enotno vozovnico lahko potniki na določeni relaciji potujejo večkrat dnevno z vsemi vrstami in izvajalci javnega prevoza.

Potniki lahko vse vrste enotne vozovnice uporabijo na vseh vrstah javnega prevoza in pri vseh prevoznikih, ki vozijo na relaciji, za katero je enotna vozovnica kupljena.

Značilnosti dnevne enotne vozovnice
 
•Je dvosmerna.
•Nakup je možen 30 dni vnaprej za točno določen dan. Pri prodaji enkratne vozovnice se v sistemu IJPP avtomatsko preveri, ali je možno potovanje na relaciji, ki jo je za določen dan izbral potnik.
•Velja ves dan od 00:00 do 23:59. Zadnja dovoljena validacija je ob 23.59, potnik lahko z istim vozilom nadaljuje potovanje do cilja, ne glede na čas potovanja.
•Duplikat je možen samo z računom.
•Cena: dvakratnik enkratne vožnje.

Značilnosti tedenske enotne vozovnice
 
•Je dvosmerna.
•Nakup je možen 30 dni vnaprej, vozovnica se prodaja za točno določen teden. 
•Potnik mora sam preveriti, katere dni v tednu je zagotovljeno potovanje na izbrani relaciji.
•Aktivni čas: od ponedeljka od 00:00 do nedelje do 23:59. Zadnja dovoljena validacija je v nedeljo ob 23.59, potnik lahko z istim vozilom nadaljuje potovanje do cilja, ne glede na čas potovanja.
•Duplikat je možen samo z računom.
•Cena: osemkratnik enkratne vožnje.

 
 

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: