Japonski zunanji minister danes v Sloveniji

Gre za prvi obisk japonskega zunanjega ministra v Sloveniji, kar potrjuje željo za krepitev bilateralnega dialoga med državama.
Fotografija: Japonski zunanji minister Taro Kono bo danes na obisku v Sloveniji. REUTERS
Japonski zunanji minister Taro Kono bo danes na obisku v Sloveniji. REUTERS

Japonski zunanji minister Taro Kono bo danes na obisku v Sloveniji, kjer ga bo gostil zunanji minister Miro Cerar. V ospredju pogovorov bodo predvidoma dvostranski odnosi med državama na področju gospodarskega in znanstvenega sodelovanja, sodelovanje na multilateralnem področju ter aktualne razmere v mednarodni skupnosti.
Kono se bo srečal tudi s predsednikom republike Borutom Pahorjem.
Ob tej priložnosti bosta zunanja ministra obiskala tovarno industrijskih robotov Yaskawa v Kočevju, kjer se bosta srečala tudi s predstavniki Slovensko-japonskega poslovnega sveta.

Več iz rubrike

aktualno

Stotisoče ljudi že načrtuje obisk Italije, tudi državljani ostajajo doma

Za zdaj mednarodni turizem ni le nemogoč, ljudje v Italiji ne morejo potovati niti med regijami. Od 3. junija bo vse drugače.

aktualno

Prihodnost filmske industrije je jasna

Kako bo filmska industrija izšla iz te krize v smislu novih poslovnih modelov, estetskih praks in tehnične infrastrukture?

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

Komentarji: