Janša podprl predlog Levice, da trgovine ob nedeljah ostanejo zaprte

Sindikatu delavcev trgovine Slovenije je v poslanici pred praznikom dela pozval k ohranitvi zaprtja trgovin ob nedeljah.
Fotografija: Trgovine bi tako lahko ob nedeljah in drugih dela prostih dnevih ostale zaprte tzdi po koncu epidemije.
Odpri galerijo
Trgovine bi tako lahko ob nedeljah in drugih dela prostih dnevih ostale zaprte tzdi po koncu epidemije.

Premier Janez Janša je izrazil podporo napovedi Levice, da bo v parlamentarni postopek vložila predlog novele zakona o trgovini, s katero bi trgovine tudi po koncu epidemije novega koronavirusa ob nedeljah in na dela proste dni ostale zaprte. Na Twitterju je namreč ob tvitu Levice zapisal: "Podpiramo".

Stranka Levica se je danes pridružila Sindikatu delavcev trgovine Slovenije, ki je v poslanici pred praznikom dela pozval k ohranitvi zaprtja trgovin ob nedeljah tudi v času po koncu epidemije novega koronavirusa. V parlamentarni postopek bodo v ta namen vložili tudi predlog novele zakona o trgovini.

V Levici so v sporočilu za javnost spomnili, da so volivci na referendumu leta 2003 že odločili, da naj bodo trgovine ob nedeljah zaprte, a se nato na referendumu izražena volja prebivalcev Slovenije do zdaj zaradi pritiskov trgovcev ni uresničila.

Podporo ohranitvi nedeljskega zaprtja trgovin je na vladni novinarski konferenci izrekel tudi notranji minister Aleš Hojs. Povedal je, da je že ves čas zagovornik tega in bo tak predlog podprl iz prepričanja, da bi morali biti trgovci vsaj en dan na teden prosti. Zdi se mu tudi vseeno, ali potrošniki denar za nakupe porabimo v šestih ali sedmih dneh.

Več iz rubrike