Janez Škrabec prejel jubilejno medaljo Republike Belorusije

Direktor podjetja Riko in častni konzul Republike Belorusije v Sloveniji Janez Škrabec je prejel jubilejno medaljo ob 100. obletnici diplomatske službe v Belorusiji.
Fotografija: Janez Škrabec RIKO. Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Janez Škrabec RIKO. Jože Suhadolnik

Jubilejno medaljo so ob okrogli obletnici delovanja beloruske diplomatske službe prejeli izbrani beloruski diplomati ali tuji državljani, ki so zaslužni za pomemben prispevek k razvoju in izboljšanju zunanje politike in zunanje gospodarske dejavnosti Republike Belorusije ter za zastopanje in zaščito pravic in interesov Republike Belorusije, njenih državljanov in pravnih oseb v tujini.
 
Janez Škrabec v svoji podjetniški drži deluje kot integrator, ki povezuje gospodarske oz. podjetniške, kulturne in diplomatske dosežke okolij, v katerih deluje. Podjetje RIKO v Belorusiji izvaja pomembne investicijske projekte na področju energetike in gradbeništva ter kot podpornik zasleduje pomembne kulturne presežke. Priznane beloruske umetniške skupine, kot so državni plesni ansambel Khoroshki, Komorni orkester Republike Belorusije in drugi, so pod pokroviteljstvom podjetja RIKO že večkrat sodelovale na prestižnem Ljubljanskem festivalu. Poleg tega, RIKO redno omogoča aktivno sodelovanje beloruskih in slovenskih gledaliških skupin. SNG Drama se je tako že nekaj krat udeležila gledaliških festivalov v Belorusiji, v Sloveniji pa uspešno potekajo gostovanja beloruskih gledaliških skupin.
 
Poleg naziva častni konzul R Belorusije, katerega je prejel leta 2016,  je Janez Škrabec je tudi častni konzul Kraljevine Maroko v Sloveniji že od leta 2002.
 

Več iz rubrike