Jack Ma želi Sloveniji veliko zdravja

Ob donaciji zaščitnih mask, ki jo je Slovenija pretekli teden prejela, pa je Jack Ma našim državljanom sporočil še to.
Fotografija: Jack Ma Sloveniji je želel donirati celo več mask, a se je zapletlo pri standardih.
Jack Ma Sloveniji je želel donirati celo več mask, a se je zapletlo pri standardih.

Ob poplavi negativnih novic, pa je pretekli teden javnost razveselila donacija kitajskega mogotca, lastnika in ustanovitelja Alibabe Jack-Maja. Ta je Sloveniji  donirali obrazne maske kot pomoč v boju proti virusu covid-19. Aleksander Čeferin, prvi mož Uefe, je povedal, da sta za donacijo 300.000 zaščitnih mask po telefonu dogovorila z Jackom Majem.

Čeferin je za Delo dejal:  »Drži. Po težki situaciji v boju proti zahrbtnemu virusu sem poklical svojega dobrega prijatelja Jacka Maa in ga prosil za pomoč. Takoj se je odzval in v Slovenijo prihaja donacija 300.000 zaščitnih mask in kasneje še druga oprema. Hvaležen sem prijatelju in upam, da zdaj vsi vidimo, da je solidarnost med vsemi ljudmi na svetu ključna za naše preživetje. Vlada je zagotovila logistiko v Belgiji in se odzvala resnično hitro, kar je zelo pohvalno,« je pojasnil Aleksander Čeferin. Po Twitterju se je Čeferinu zahvalil tudi premier Janez Janša.

Lastniku Alibabe, ki je najbogatejši Kitajec, se je zahvalil tudi lastnik Outfit7 Zhigang Zhu, Jack Ma pa je ob tej priložnosti poslal sporočilo vsem nam: "Vsem slovenskim državljanom želim veliko zdravja! Čeprav še nisem bil tam, ampak bom sigurno obiskal prelepo Slovenijo," je zapisal.

Korespondenca lastnika Outfita in lastnika Alibabe Jack Ma-ja.
Korespondenca lastnika Outfita in lastnika Alibabe Jack Ma-ja.


Med drugim je dejal še: "Doniral sem že v preko 100 držav."

Kdo je Jack Ma?

Jack Ma, izvršni direktor in ustanovitelj Alibabe, največjega spletnega trgovca za veleprodajo na svetu in najvrednejšega podjetja na Kitajskem, se je na svoj 55. rojstni dan, 10. septembra, upokojil. Pravi, da se bo zdaj, tako kot njegov vzornik Bill Gates, najbolj posvetil filantropiji, še vedno pa bo še nekaj časa ostal v upravi družbe, »da bo pomagal zagotoviti nemoten prehod na novo vodstvo.« Javnost mu sicer priznava tudi naslov ambasadorja kitajskega gospodarskega razvoja.

Tukaj pa je nekaj zanimivih podatkov o njem, ki jih zagotovo še niste vedeli. Med drugim je dvakrat padel na sprejemnem izpitu.
 
 

Več iz rubrike

aktualno

Stotisoče ljudi že načrtuje obisk Italije, tudi državljani ostajajo doma

Za zdaj mednarodni turizem ni le nemogoč, ljudje v Italiji ne morejo potovati niti med regijami. Od 3. junija bo vse drugače.

aktualno

Prihodnost filmske industrije je jasna

Kako bo filmska industrija izšla iz te krize v smislu novih poslovnih modelov, estetskih praks in tehnične infrastrukture?

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

Komentarji: