Izraelska izvedba Evrovizije je stala 28,5 milijonov evrov

Na organizacijsko izpopolnjeni prireditvi Evrovizije v Tel Avivu je zmagala Nizozemska, Slovenija na 13. mestu.
Fotografija: V soju luči, v katere je bilo uprtih okoli 200 milijonov oči, sta zablestela tudi Zala Kranj in Gašper Šantl. Foto: Reuters
Odpri galerijo
V soju luči, v katere je bilo uprtih okoli 200 milijonov oči, sta zablestela tudi Zala Kranj in Gašper Šantl. Foto: Reuters

Na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije v izraelskem Tel Avivu je zmagala Nizozemska, ki je s pevcem Duncanom Laurenceom tudi veljala za letošnjega favorita. Žirije in gledalce po Evropi je prepričal z osebnoizpovedno pesmijo Arcade. Slovenija se je z Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom ter pesmijo Sebi uvrstila na 13. mesto.

Po glasovanju žirij vseh 41 sodelujočih držav se je na prvo mesto uvrstila Švedska, na drugo mesto presenetljivo Severna Makedonija, na tretje pa Nizozemska, ki ji je najbolje kazalo na stavnicah. Vendar so glasovi gledalcev in poslušalcev premešali karte in odločili, da bo Evrovizija prihodnje leto na Nizozemskem. To je četrta zmaga za državo v zgodovini Eurosonga.

Slovenskima predstavnikoma so stavnice napovedovale 20., uvrstila pa sta se na 13. mesto. Kot je za Val 202 ocenil vodja slovenske evrovizijske delegacije Aleksander Radić, je rezultat dober oziroma med najboljšimi, odkar tekmovanje poteka v treh večerih. Doslej je bila po njegovih besedah na 13. mestu samo Maja Keuc.
 

Izraelska izvedba Evrovizije je stala 28,5 milijonov evrov


V Izraelu so za organizacijo največjega glasbenega šova porabili 28, 5 milijonov evrov, piše eurovisionworld.com, kar ne izstopa od zneska, ki so ga za Evrovizijo namenile predhodne države organizatorke. Koliko denarja so namenile prireditvi, preverite v naslednjem seznamu
  • Evrovizija 2018 Lizbona: 23 milijonov evrov
  • Evrovizija 2017 Kijev: 30 milijonov evrov
  • Evrovizija 2016 Stockholm: 14 milijonov evrov
  • Evrovizija 2015 Dunaj: 35 milijonov evrov
  • Evrovizija 2014 Copenhagen: 45 milijonov evrov
  • Evrovizija 2013 Malmö: 15 milijonov evrov
  • Evrovizija 2012 Baku: 60 milijonov evrov
  • Evrovizija 2009 Moskva: 33 milijonov evrov
  • Evrovizija 2007 Helsinki: 18 milijonov evrov

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: