Izognite se pastem kriptonaložb

Prevaranti v svetu kriptovalut pogosto obljubljajo donosne naložbe, potem pa z zbranim denarjem izginejo.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Kriptovalute so postale priljubljeno sredstvo za vlaganje, vendar so s tem postale tarča številnih prevar, ki ogrožajo vlagatelje.

Prevare »exit scam« so ena od najbolj zahrbtnih oblik goljufije, pri katerih se ustvarjalci projektov po zbiranju znatnih vsot denarja nenadoma umaknejo in izginejo. Prevaranti izkoriščajo anonimnost blockchain tehnologije in zavajajo vlagatelje z obljubami velikih dobičkov. Psihološke taktike, kot so bandwagon efekt, ustvarjanje nujnosti in lažna avtoriteta, so ključne za uspeh teh prevar.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Težave lahko pospešijo prenos podjetja na novo generacijo

Družinska podjetja so pogosto ujeta v poslovni vzorec ustanoviteljev, dokler se zaradi premalo premišljenih odločitev ne soočijo s finančnim problemom.

Bruselj nam priporoča ukrepe za večjo konkurenčnost

Evropska komisija napovedala postopek presežnega primanjkljaja proti sedmim članicam Unije, Sloveniji pa poslala nekaj nasvetov in fiskalnih opozoril.

Visok letni poračun kmalu stvar preteklosti?

Energetska industrija se hitro razvija, s čimer se povečujejo tudi možnosti za trajnostno pridobivanje električne energije in večje prihranke.

Prebiti vsi predori na trasi drugega tira

Zdaj v predorih sledi izvedba stopnice, talnega oboka, hidroizolacije, notranjega oboka in drugih del, ki so deloma potekala sočasno z izkopnimi deli.