Investiranje naj bi bilo tudi odgovorno

Koncept ESG moramo obravnavati z vidika vpliva investicijskih odločitev na vse deležnike, tudi vlagatelje.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

V zadnjih petih letih je postal izraz »ESG« izjemno popularen. Jasno oblikovano mnenje o okoljskih, družbenih in upravljavskih vidikih vodenja podjetij imajo politiki, pravniki, finančniki, novinarji in še marsikdo. Nekateri nasprotujejo temu, da se pri investiranju upoštevajo merila ESG, saj sta cilj investiranja rast vrednosti premoženja in upravljanje tveganj. Drugi govorijo o globalnem segrevanju in človekovih pravicah ter izpostavljajo ključno vlogo, ki jo imajo pri naslavljanju trajnostnih izzivov investicijske družbe.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.