Inšpekcija: Svečarji, cvetličarji in vulkanizerji na udaru

Ker so dosedanji ciljni nadzori svečarjev, cvetličarjev, vrtnarjev in vulkanizerjev vplivali na dvig prostovoljnega izpolnjevanja obveznosti, so na finančni upravi podobno akcijo pripravili tudi letos.
Fotografija: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Igor Zaplatil

Do 1. novembra, dneva spomina na mrtve, bodo poostreno preverjali predvsem dejavnosti svečarstva, cvetličarstva in vrtnarstva, v novembru, ko bodo morali lastniki vozil zamenjati pnevmatike, pa bo sledila dejavnost vulkanizerstva. Nadzor bo usmerjen predvsem na kontrolo izdajanja ter davčnega potrjevanja računov ter dela in zaposlovanja na črno.

Tovrstne nadzore so izvajali že v preteklih letih, saj gre za sezonske dejavnosti, kjer obstoji povečano tveganje neizdajanja računov in zaposlovanja na črno. Kršitev je iz leta v leto manj.

Več iz rubrike

aktualno

Moravske Toplice se utapljajo v turističnih bonih

V Pomurju je ta hip zasedenost turističnih zmogljivosti skoraj stoodstotna, daleč največ turističnih bonov pa so unovčili v občini Moravske Toplice, ki v državnem merilu zaostaja le za Portorožem in …

aktualno

Najbolj skriti in podcenjeni otoki nedaleč od Slovenije

Odsev kristalno čiste turkizne vode, prelepe neokrnjene plaže, brez gneče turistov, prečudoviti sončni zahodi in še več, lahko doživite otokih ne prav daleč stran od Slovenije.

aktualno

Zdrs v recesijo: V Španiji skoraj 5 milijonov brezposelnih oseb

Koronavirusna kriza je v Španiji samo v drugem četrtletju terjala več kot milijon delovnih mest, večinoma v storitvenem in turističnem sektorju.

aktualno

Veliki Britaniji po izstopu iz EU grozi agrokemična apokalipsa

Zaradi brexita je nastal vrtinec sporov med okoljevarstveniki, državnimi regulatorji in agrokemičnimi korporacijami; več je tudi kriminalnih aktivnosti.

Komentarji: