Potrošniki imajo za darila na voljo manj denarja

Z upoštevanjem povišanja cen je decembrska prodaja letos nižja kot v predkoronskem letu 2019.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Praznični konec leta je pomemben čas za trgovino, saj se število nakupov v njem opazno poveča. Letos pa je visoka inflacija zmanjšala kupno moč. Kako se to kaže v decembrski potrošnji? Impulzivnih nakupov ni več, potrošniki imajo omejene proračune za nabavo daril, je povedala Mariča Lah, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije. Kaj kažejo podatki o izdanih računih novembra in decembra? Kaj o praznični potrošnji pravijo slovenski trgovci? Zakaj so v nemški trgovini z božičnim poslom razočarani?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.