IMF bo prihodnji teden poslabšal globalno gospodarsko napoved

Globalno gospodarstvo je, je ocenila Christine Lagarde, ranljivo zaradi brexita, trgovinskih napetosti in visokega dolga.
Fotografija: Lagardova (na fotografiji) je napovedala, da bo IMF prihodnji teden v okviru spomladanskega srečanja poslabšal napoved. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Lagardova (na fotografiji) je napovedala, da bo IMF prihodnji teden v okviru spomladanskega srečanja poslabšal napoved. Foto: Reuters

Globalna gospodarska rast bo v letošnjem letu še počasnejša od pričakovanj, je v govoru pred spomladanskim srečanjem Mednarodnega denarnega sklada (IMF) in Svetovne banke dejala prva dama IMF Christine Lagarde. Po njenih besedah bo sklad prihodnji teden še zarezal v napoved globalne gospodarske rasti.

Lagardova je napovedala, da bo IMF prihodnji teden v okviru spomladanskega srečanja poslabšal napoved, vendar pa ob tem ocenila, da proti koncu leta lahko pričakujemo zaenkrat sicer še negotov obrat.

Globalno gospodarstvo je, kot je ocenila, ranljivo zaradi brexita, trgovinskih napetosti in visokega dolga. »Gre za občutljive trenutke, v katerih moramo ravnati previdno,« je dejala.

IMF je januarja v luči okrepljenih tveganj sicer že poslabšal napovedi za globalno gospodarsko rast. takrat je navedel, da naj bi rast po lanskih 3,7 odstotka letos in prihodnje leto dosegla 3,5 odstotka.

Več iz rubrike