IBM že 22 zaporedno četrtletje brez rasti prihodkov

Ameriški tehnološki velikan IBM je v tretjem četrtletju letos ustvaril manj dobička in prihodkov kot v enakem četrtletju lani. To je za IBM že 22 zaporedno četrtletje brez rasti prihodkov, vendar pa so rezultati presegli pričakovanja analitikov in delnice IBM so se v podaljšanem trgovanju podražile.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

IBM je ustvaril 2,73 milijarde dolarjev čistega dobička oz. 2,92 dolarja na delnico, v tretjem četrtletju lani pa 2,85 milijarde dolarjev oz. 2,98 dolarja na delnico.

Prilagojeni dobiček brez enkratnih stroškov je znašal 3,30 dolarja na delnico, kar je za cent bolje kot lani in za dva centa bolje od pričakovanj analitikov.

Prihodki so nazadovali za 0,4 odstotka na 19,15 milijarde dolarjev.

IBM je napovedal, da bo letošnji dobiček znašal 13,80 dolarja na delnico, kar je za pet centov bolje od napovedi analitikov. Tako so se delnice IBM, ki so se letos pocenile za 11,5 odstotka, v podaljšanem trgovanju v torek podražile za 5,58 odstotka na 154,72 dolarja na delnico.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: