IBM lani z nižjimi prihodki in dobičkom

Ameriški tehnološki velikan IBM je v minulem letu ustvaril 79,9 milijarde dolarjev prihodkov, kar predstavlja dvoodstoten padec na letni ravni. Njihov čisti dobiček se je ob tem zmanjšal za 11 odstotkov na 11,9 milijarde dolarjev, je razvidno iz sporočila na uradni strani družbe.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Predsednica in glavna izvršna direktorica IBM Ginni Rometty ob tem poudarja, da se je delež prihodkov na strateških področjih na letni ravni povečal za kar 13 odstotkov na 32,8 milijarde dolarjev. Ti zdaj predstavljajo že več kot 40 odstotkov vseh prihodkov družbe.

"V naši panogi smo se vzpostavili kot vodilno podjetje za kognitivne in oblačne rešitve," je povedala prva dama podjetja in dodala, da je njihov IBM Watson vodilni sistem za umetno inteligenco za poslovne potrebe na svetu. Izpostavila je tudi pomen rešitev IBM Blockchain na področju transakcij ter IBM Cloud na področju storitev v oblaku.

V celotnem lanskem letu so sicer namenili več kot 15 milijard dolarjev za kapitalske naložbe, raziskave in razvoj ter nakup 15 podjetij. S prevzemi so se krepili na področjih, kot so analitika, varnost, kognitivne rešitve in storitve v oblaku.

Več iz rubrike

Komentarji: