IBM lani z nižjimi prihodki in dobičkom

Ameriški tehnološki velikan IBM je v minulem letu ustvaril 79,9 milijarde dolarjev prihodkov, kar predstavlja dvoodstoten padec na letni ravni. Njihov čisti dobiček se je ob tem zmanjšal za 11 odstotkov na 11,9 milijarde dolarjev, je razvidno iz sporočila na uradni strani družbe.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Predsednica in glavna izvršna direktorica IBM Ginni Rometty ob tem poudarja, da se je delež prihodkov na strateških področjih na letni ravni povečal za kar 13 odstotkov na 32,8 milijarde dolarjev. Ti zdaj predstavljajo že več kot 40 odstotkov vseh prihodkov družbe.

"V naši panogi smo se vzpostavili kot vodilno podjetje za kognitivne in oblačne rešitve," je povedala prva dama podjetja in dodala, da je njihov IBM Watson vodilni sistem za umetno inteligenco za poslovne potrebe na svetu. Izpostavila je tudi pomen rešitev IBM Blockchain na področju transakcij ter IBM Cloud na področju storitev v oblaku.

V celotnem lanskem letu so sicer namenili več kot 15 milijard dolarjev za kapitalske naložbe, raziskave in razvoj ter nakup 15 podjetij. S prevzemi so se krepili na področjih, kot so analitika, varnost, kognitivne rešitve in storitve v oblaku.

Več iz rubrike

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

aktualno

Radovan Bolko: Kriza bo veliko hujša kot leta 2009

Radovan Bolko, predsednik uprave koncerna Kolektor, enega največjih predstavnikov avtomobilske industrije pri nas, ki zaposluje več kot 5000 ljudi, opozarja, da so pred nami težji časi, kot so bili o…

Komentarji: