Huawei prehitel Apple in postal drugi največji prodajalec pametnih mobilnikov

Kitajski Huawei Technologies je postal večji od ameriškega konkurenta Apple in tako postal drugi največji svetovni prodajalec pametnih telefonov. Prvi ostaja Samsung.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

Ocenjeno povečanje tržnega deleža je posledica upočasnitve prodaje pametnih telefonov na celotnem svetovnem trgu. Reuters poroča, da se vedno več ljudi odloča za huaweie zaradi bogatejših funkcij. V drugem četrtletju so prodali okoli 54 milijonov enot, kar predstavlja 41-odstotno rast, medtem ko je Apple prodal okoli 41 milijonov enot in dosegel 0,7-odstotno rast.

Ob tej novici so se dvignile cene delnic podjetja Huawei Technologies.

Tržni delež:

SAMSUNG:20,9%
HUAWEI: 15,8%
APPLE:12,1 %

Vir posnetka: CNBC

Več iz rubrike

aktualno

Akcijski načrt za povečanje produktivnosti je tudi pokojninska reforma

Združenje Manager je na včerajšnjem e-dogodku Observatorij 2021 nadaljevalo javno razpravo o akcijskem načrtu za višjo rast produktivnosti, ki je bil predstavljen na septembrskem Managerskem kongresu.

aktualno

(VIDEO) Prva hrvaška električna jahta požela velik aplavz

Hrvaško podjetje Salona Yachts je v Splitu predstavilo svojo novo in edinstveno luksuzno jahto, Salona 46.

aktualno

(VIDEO) Elon Musk: Rojen na Zemlji, pokopan na Marsu

Elon Musk: Vsi bomo enkrat umrli in če imam možnost izbirati, kje bom pokopan, se mi zdi Mars dobra ideja. Rojen na Zemlji, pokopan na Marsu, se sliši fantastično.

aktualno

Zaprtje države povečalo grožnjo dela na črno

Obrtniki in trgovci še enkrat več pozivajo po ponovnem odprtju gospodarskih dejavnosti, saj ukrepi niso učinkoviti, hkrati se veča tudi grožnja dela na črno.

Komentarji: