Huawei prehitel Apple in postal drugi največji prodajalec pametnih mobilnikov

Kitajski Huawei Technologies je postal večji od ameriškega konkurenta Apple in tako postal drugi največji svetovni prodajalec pametnih telefonov. Prvi ostaja Samsung.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

Ocenjeno povečanje tržnega deleža je posledica upočasnitve prodaje pametnih telefonov na celotnem svetovnem trgu. Reuters poroča, da se vedno več ljudi odloča za huaweie zaradi bogatejših funkcij. V drugem četrtletju so prodali okoli 54 milijonov enot, kar predstavlja 41-odstotno rast, medtem ko je Apple prodal okoli 41 milijonov enot in dosegel 0,7-odstotno rast.

Ob tej novici so se dvignile cene delnic podjetja Huawei Technologies.

Tržni delež:

SAMSUNG:20,9%
HUAWEI: 15,8%
APPLE:12,1 %

Vir posnetka: CNBC

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: