Hrvati med velikonočnimi prazniki našteli skoraj še enkrat več turistov kot lani

Na Hrvaškem so v štirih velikonočnih prazničnih dneh našteli nekaj manj kot 180.000 prihodov turistov, kar je 80 odstotkov več kot lani.
Fotografija: Več kot polovico prenočitev so turisti ustvarili v hotelih, petino v zasebnih apartmajih, 16 odstotkov pa v kampih. Foto: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Več kot polovico prenočitev so turisti ustvarili v hotelih, petino v zasebnih apartmajih, 16 odstotkov pa v kampih. Foto: Voranc Vogel/Delo

Skupaj so zabeležili skoraj 567.000 nočitev, kar v primerjavi z lanskimi velikonočni prazniki predstavlja 90-odstotno rast. Največ nočitev so ustvarili Nemci, sledili pa so Italijani, Avstrijci in Slovenci.

Nemški turisti so med velikonočnimi prazniki na Hrvaškem ustvarili 124.299 prenočitev. Sledili so Italijani z 58.205 nočitvami, Avstrijci z 48.975 in Slovenci s 33.136 nočitvami, je danes objavila hrvaška turistična skupnost (HTZ).

Največ prenočitev so zabeležili v hrvaški Istri in Kvarnerju, in sicer 53 odstotkov vseh. Med mesti so največ prenočitev našteli v Dubrovniku, in sicer nekaj manj kot 54.000, sledili so Poreč, Rovinj, Zagreb in Split.

Direktor HTZ Kristjan Staničić je poudaril, da so letošnji velikonočni prazniki prišli nekoliko pozneje kot lani in so še okrepili že siceršnjo aprilsko turistično rast. Ta mesec so pri južnih sosedih zabeležili 32 odstotkov več prihodkov in prenočitev kot v primerljivem lanskem aprilskem obdobju, so sporočili iz HTZ.

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Štajerskih termah gneča - mestna središča so prazna

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk.

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

Komentarji: