Hrvaško izven sezone obišče več kot milijon turistov mesečno

Hrvaško je v prvih šestih mesecih obiskalo 6,4 milijona turistov, ki so ustvarili 25,4 milijona nočitev. Prihodov turistov je bilo na letni ravni 12 odstotkov več, nočitev pa deset odstotkov več, je danes objavila hrvaška turistična skupnost (HTZ). Največ nočitev so ustvarili nemški gostje, sledijo Slovenci in Avstrijci.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Nemški gostje so v prvem polletju ustvarili 5,1 milijona nočitev, sledijo turisti iz Avstrije in Slovenije s po 2,3 milijona nočitev ter britanski in poljski turisti, ki so ustvarili 1,4 in 1,3 milijone nočitev.

Kot so izpostavili v HTZ, je bilo domačih gostov približno 900.000, kar je deset odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Obenem so domači gostje ustvarili 2,8 milijona nočitev, kar na letni ravni predstavlja 11-odstotno rast.

Tudi v prvem polletju je vodilno hrvaško območje Istra, v kateri je bilo ustvarjenih 7,4 milijona nočitev, sledijo območja Splita in Reke. Med mesti so bili za turiste najbolj zanimivi Dubrovnik, Rovinj, Zagreb, Poreč in Split.

Največ nočitev je bilo v hotelih (9,2 milijona) ter v zasebnih namestitvah (6,5 milijona) in kampih (4,6 milijona), so še navedli v HTZ.

Več iz rubrike