Hrvaški Orbico je prevzel slovenski Everet

Branko Roglić, lastnik hrvaške družbe Orbico, bo z nakupom slovenske družbe Everet postal vodilni ponudnik kozmetike v regiji.
Fotografija: Jadran Babic/Cropix
Odpri galerijo
Jadran Babic/Cropix

Hrvaški Orbico, ki posluje v 19 državah, je prevzel slovensko družbo Everet International, ki velja za drugega največjega distributerja kozmetičnih izdelkov v regiji.

Ljubljanska družba Everet, ki jo vodi Tatjana Petek Šumrada, deluje na 12 trgih in ima zastopstvo za okoli 130 blagovnih znamk, ustvari več kot 33 milijonov evrov letnih prihodkov. Lastnik Orbica Branko Roglić namerava Everet pripojiti v svoje podjetje Orbico Beauty, ki sicer ustvari več kot 200 milijonov evrov prihodkov in je vodilni prodajalec kozmetike v regiji.

Roglić upa, da bo dobiček povečane družbe že letos znašal 35 milijonov evrov. Sicer celotna skupina Orbico posluje v 19 državah, lani so ustvarili 1,8 milijarde evrov prihodka in več kot 20 milijonov dobička, letos pa ciljajo na dve milijardi evrov prihodkov.

Več iz rubrike

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

aktualno

Radovan Bolko: Kriza bo veliko hujša kot leta 2009

Radovan Bolko, predsednik uprave koncerna Kolektor, enega največjih predstavnikov avtomobilske industrije pri nas, ki zaposluje več kot 5000 ljudi, opozarja, da so pred nami težji časi, kot so bili o…

Komentarji: