Heineken z 10,6-odstotnim skokom dobička

Nizozemski pivovarski velikan Heineken, ki je tudi lastnik slovenske Pivovarne Laško Union, je v letošnjem prvem četrtletju vknjižil 293 milijonov evrov čistega dobička, potem ko je ta v enakem obdobju leto dni prej znašal 265 milijonov evrov, je razvidno iz današnje objave o poslovanju, namenjene vlagateljem. Prihodki so se niso veliko spremenili.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

Heineken je prodajo piva globalno v obravnavanem obdobju na letni ravni okrepil za zgolj 0,6 odstotka, zneska prihodkov pa ni sporočil. Detajlna poslovna poročila namreč objavlja le za polletje in celotno leto.

Prodaja piva je med januarjem in koncem marca močna ostala predvsem v Aziji, kjer se je v letni primerjavi okrepila za 5,4 odstotka, medtem ko je bila rast v Afriki, na Bližnjem vzhodu in v Vzhodni Evropi zaradi zahtevnih tržnih pogojev najbolj skromna, in sicer 0,4-odstotna. v Severni in Južni Ameriki so prihodki porasli za 0,7 odstotka, v Evropi pa za 0,5 odstotka.

Kot je ob tej priložnosti poudaril glavni izvršni direktor pivovarskega velikana Jean-Francois van Boxmeer, so v prvih treh mesecih tega leta poslovali v skladu s pričakovanji.

Heineken je drugi največji pivovar na svetu, večji je le globalni Anheuser-Busch InBev s sedežem v Belgiji. Ustanovljen je bil v 19. stoletju. Po svetu proizvaja in prodaja več kot 250 znamk piva, med njimi tudi Laško in Union. Skupaj zaposluje 73.500 ljudi.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: