Heineken v prvem polletju ustvaril 871 milijonov evrov čistega dobička

Nizozemski pivovarski velikan Heineken, ki je tudi lastnik slovenske Pivovarne Laško Union, je v prvem polletju ustvaril 871 milijonov evrov čistega dobička, kar je 48,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. V skupini so višji dobiček pripisali predvsem toplejšemu vremenu v Evropi, ki je med januarjem in junijem okrepilo povpraševanje po pivu.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

"V prvi polovici leta smo ustvarili močne rezultate, ki so bili dobri v vseh štirih regijah, zaradi česar smo povečali prodajo, prihodke in dobiček," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal izvršni direktor pivovarskega velikana Jean-Francois van Boxmeer.

Prihodke od prodaje so v primerjavi z enakim obdobjem lani okrepili za 3,8 odstotka na 10,47 milijarde evrov. Prihodke so opazneje okrepili predvsem v Evropi, kjer jim je koristilo predvsem toplejše vreme, ki je krepilo žejo in povpraševanje po pivu. Rezultati so bili boljši predvsem v Španiji, na Nizozemskem, Poljskem in v Avstriji.

V Heinekenu so zadovoljni tudi s prodajo nove znamke brezalkoholnega piva 0.0, ki se je po njihovih ocenah dobro prijela med potrošniki.

Heineken je drugi največji pivovar na svetu, večji je le globalni Anheuser-Busch InBev s sedežem v Belgiji. Ustanovljen je bil v 19. stoletju. Po svetu proizvaja in prodaja več kot 250 znamk piva, med njimi tudi Laško in Union. Skupaj zaposluje več kot 80.000 ljudi.

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: