Heineken je leto 2017 končal s četrtino višjim dobičkom kot v letu 2016

Nizozemski pivovarski velikan Heineken, ki je tudi lastnik slovenske Pivovarne Laško Union, je leto 2017 končal s četrtino višjim dobičkom kot v letu 2016, predvsem zaradi večje prodaje piva premijskih blagovnih znamk v skoraj vseh regijah. Čisti dobiček se je ob 25,6-odstotni rasti ustavil pri 1,93 milijarde evrov.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

Prihodki od prodaje so se medtem zvišali za 5,3 odstotka na 21,9 milijarde evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Boljšo prodajo, tako količinsko kot organsko, prihodke in dobiček iz poslovanja so po pojasnilih glavnega izvršnega direktorja družbe Jean-Francoisa van Boxmeerja zabeležili v vseh regijah. Ob tem je spomnil, da je Heineken lani na trge v 16 državah lansiral brezalkoholno pivo, imenovano Heineken 0.0.

Predvsem so se lani dobro prodajale premijske blagovne znamke, prihodki od prodaje teh so se na letni ravni zvišali za 4,5 odstotka.

Podjetje bo letos delničarjem izplačalo višje dividende kot lani. Dividenda za letos namreč znaša 1,47 evra na delnico, potem ko je bila lani vredna 1,34 evra na delnico.

Heineken je bil ustanovljen v 19. stoletju, prodaja in proizvaja pa več kot 250 blagovnih znamk. Ima okoli 80.000 zaposlenih v 70 državah po vsem svetu.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

aktualno

Poslujte sodobno z uporabo naprednega paketa

Digitalne storitve vsak dan znova dokazujejo, da so dobrodošla rešitev za naš natrpani vsakdan. Z njihovo pomočjo se lahko opravkov lotimo kar od doma ali med potjo; vse, kar potrebujemo, so le račun…

Komentarji: