Havanizacija nemškega voznega parka

Prehod v električno množičnost v Nemčiji težji, kot so pričakovali. V zamudi proti tekmecem.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Nemški avtomobilski proizvajalci še naprej poslujejo z dobičkom, a jim prehod v električno mobilnost povzroča veliko več sivih las, kot so pričakovali. Vse skupaj se po eni strani zapleta zaradi vse večje draginje in dragih posojil, na Kitajskem, ki je njihov najpomembnejši tuji trg, pa jih vse bolj napada tamkajšnja konkurenca. Nemci odlašajo z nakupom novih električnih vozil, kar pomeni, da se nemški vozni park stara oziroma nekoliko v prispodobi havanizira.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.