Grški otok Astypalea postal nekadilski otok

Otok se je uradno certifikatiral kot nekadilski otok. To se opazi že na letališču, nekadilska rdeča nit pa se nadaljuje v restavracijah, trgovinah, obali, …
Fotografija: Astypalea, nekadilski otok. Shutterstock
Odpri galerijo
Astypalea, nekadilski otok. Shutterstock

Obiskovalci lahko sicer uporabljajo tobačne izdelke, ki ne gorijo, vseeno pa kadilce nagovarjajo z različnimi kampanjami o prenehanju kajenja in odstranitvi cigaretnega dima iz življenja. Povsod po otoku so postavili opozorilne table, obiskovalcem pa nudijo tudi vse potrebne informacije in napotke za opustitev kajenja.

Certifikat jim je izdala organizacija TUV Avstrija, ki je razvila certifikacijski protokol o kulturi brez kajenja, da bi združili organizacije, korporacije in pravne osebe v skupnih ukrepih, načrtih in ciljih pri opustitvi kajenja v svojih prostorih, med prireditvami ali dejavnostmi, ki jih organizirajo. Deležniki potemtakem dobijo vse potrebno podporo, izvajanje, spremljanje in izboljšanje niza ukrepov, katerih cilj je zagotoviti skupno vizijo.

Iz organizacije so sporočili, da so ponosni in zelo podpirajo pobudo otoka Astypalee, za katerega upajo, da bo postal zgled za druge destinacije.
 

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Štajerskih termah gneča - mestna središča so prazna

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk.

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

Komentarji: