Gostilna pri Lojzetu, dvorec Zemono: Jedi, ki vzbujajo spomine na otroštvo
Ko je Tomaž Kavčič na dvorcu Zemono pred enega najbolj vplivnih kuharskih mojstrov na svetu Renéja Redzepija pred leti postavil fižolovo juho, ga je z njenim okusom v hipu prestavil v čas otroštva v Makedoniji in spet je bil star devet let, je pozneje razlagal slavni Danec. Kot v risanem filmu Ratatouille, ki je osvojil srca ljubiteljev kulinarike. In če bi se pri Kavčiču danes nenadoma pojavil najslavnejši gastronomski kritik na svetu, bi mu med drugim postregel – joto. Z njo namreč ponosno predstavlja Slovenijo, kadar gostuje, kuha in predava v tujini, tako kot s svojo legendarno govejo juho. Po jutru se dan pozna, po juhi pa gostilna! In v Gostilni pri Lojzetu na štedilniku vsak dan brbotajo vsaj štiri.
.Več iz rubrike
Slovenija v prvem četrtletju z velikim gospodarskim padcem
Naš BDP je v prvem trimesečju upadel za 0,8 odstotka, kar je največ med državami Unije, na udaru zlasti investicije v gradbene objekte, ugotavlja Surs.
Mateja Urlep: Predsodke podpihujejo tisti, ki branijo svoje milijardne interese
V podkastu z mag. Matejo Urlep o znanosti, pogumu, zdravstvu in izkušnjah v farmacevtskih multinacionalkah.