Gostilna pri Lojzetu, dvorec Zemono: Jedi, ki vzbujajo spomine na otroštvo
Ko je Tomaž Kavčič na dvorcu Zemono pred enega najbolj vplivnih kuharskih mojstrov na svetu Renéja Redzepija pred leti postavil fižolovo juho, ga je z njenim okusom v hipu prestavil v čas otroštva v Makedoniji in spet je bil star devet let, je pozneje razlagal slavni Danec. Kot v risanem filmu Ratatouille, ki je osvojil srca ljubiteljev kulinarike. In če bi se pri Kavčiču danes nenadoma pojavil najslavnejši gastronomski kritik na svetu, bi mu med drugim postregel – joto. Z njo namreč ponosno predstavlja Slovenijo, kadar gostuje, kuha in predava v tujini, tako kot s svojo legendarno govejo juho. Po jutru se dan pozna, po juhi pa gostilna! In v Gostilni pri Lojzetu na štedilniku vsak dan brbotajo vsaj štiri.
.Več iz rubrike
V Trstu bodo pretovorili 100.000 zabojnikov manj, Maersk seli del posla
Logično je, da bo danski ladjar ceneje pretovarjal na svojem terminalu na Reki, saj si bo sam določal cene.
Znana primorska podjetniška družina bi kupila zaprte poslovalnice Petrola
Primorska družba naj bi nakup financirala iz lastnih in posojilnih virov pri domačih posojilodajalcih.