Gostilna pri Lojzetu, dvorec Zemono: Jedi, ki vzbujajo spomine na otroštvo

»Še nobena bodoča nevesta ni pojedla prstana in na Zemonu še nobena ni rekla ne,« pripoveduje chef Tomaž Kavčič, ki najbolj uživa, ko je gostitelj.
Fotografija:
Odpri galerijo

Ko je Tomaž Kavčič na dvorcu Zemono pred enega najbolj vplivnih kuharskih mojstrov na svetu Renéja Redzepija pred leti postavil fižolovo juho, ga je z njenim okusom v hipu prestavil v čas otroštva v Makedoniji in spet je bil star devet let, je pozneje razlagal slavni Danec. Kot v risanem filmu Ratatouille, ki je osvojil srca ljubiteljev kulinarike. In če bi se pri Kavčiču danes nenadoma pojavil najslavnejši gastronomski kritik na svetu, bi mu med drugim postregel – joto. Z njo namreč ponosno predstavlja Slovenijo, kadar gostuje, kuha in predava v tujini, tako kot s svojo legendarno govejo juho. Po jutru se dan pozna, po juhi pa gostilna! In v Gostilni pri Lojzetu na štedilniku vsak dan brbotajo vsaj štiri.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike