GoOpti lani s 5,5 milijona evrov prihodkov od prodaje

Podjetje GoOpti, ki zagotavlja skupinske in zasebne prevoze od in do letališč ter med posameznimi kraji, je lani v Sloveniji ustvarilo dobrih 5,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 57 odstotkov več kot leta 2015.
Fotografija: Blaž Samec
Odpri galerijo
Blaž Samec

Čisti dobiček je po besedah direktorja Marka Gučka sicer obsegal le nekaj tisoč evrov, saj podjetje veliko vlaga tako v razvoj poslovnega modela in platforme kot tudi širitev. Slednja poteka tudi na tujih trgih. "Trenutno sploh ne moremo imeti pozitivnega poslovnega izida. V Sloveniji sicer je, toda minimalen," je povedal.

O konkretnih številkah za prvo in drugo letošnje četrtletje še ne more govoriti, je pa pojasnil, da v Sloveniji beležijo 15- do 20-odstotno rast, na globalni ravni pa 40-odstotno.

GoOpti po njegovih besedah vedno pogosteje medsebojno povezuje tudi mesta in ne več le letališča. "Stranke se na nas obračajo tudi za druge prevoze, ki jih rezervirajo vnaprej prek spleta. Postali smo nekako najučinkovitejše orodje za to, zato se moramo tudi v marsičem prilagajati - tako v Sloveniji kot tudi drugih državah," je dejal Guček.

Med tujimi trgi, v katere vlagajo, je naštel Italijo, Španijo in Nizozemsko. Od pomembnejših novosti lanskega leta pa je izpostavil storitev, ki potnikom ob doplačilu ponuja garancijo za prihod na destinacijo. Tako denimo potniku v primeru, da GoOptijevo vozilo obtiči v gneči in zato potnik zamudi letalo, priskrbijo novo vozovnico. S povpraševanjem po storitvi so zelo zadovoljni.

Več iz rubrike