Goodyear v Sloveniji širi proizvodnjo in ustvarja nova delovna mesta

V Goodyearu načrtujejo naložbo v višini 94 milijonov evrov, s katero bodo za okvirno 25 odstotkov povečali sedanje zmogljivosti v kranjski tovarni.
Fotografija: arhiv podjetja
Odpri galerijo
arhiv podjetja

Naložba bo od 2022 dalje omogočala dodatno proizvodnjo tehnološko dovršenih potniških pnevmatik za platišča večjega premera, in sicer do 1,8 milijona dodatnih enot na letni ravni. S širitvijo, ki se bo začela januarja 2019, bodo v družbi ustvarili približno 160 novih delovnih mest.

Od leta 1998 je mednarodna družba Goodyear v razvoj svojega obrata v Sloveniji vložila več kot 270 milijonov evrov. Kranjski Goodyear je tako zrastel v eno največjih in najuspešnejših podjetij ter enega najpomembnejših delodajalcev pri nas. Podjetje se je razvilo iz lokalnega izdelovalca zgolj ene blagovne znamke pnevmatik nizkega in srednjega cenovnega razreda v proizvajalca vrhunskih izdelkov, torej tehnološko kompleksnejših pnevmatik.

V zadnjih 20 letih, odkar kranjska enota deluje pod okriljem družbe Goodyear, so v Sloveniji izdelali več kot 130 milijonov pnevmatik. 

Več iz rubrike