Goldman Sachs oktobra prevzema David Solomon

Ameriška banka Goldman Sachs je napovedala menjavo na vrhu. Sedanjega glavnega izvršnega direktorja Lloyda Blankfeina bo 1. oktobra na položaju zamenjal predsednik banke David Solomon, so poročali tuji mediji.
Fotografija: David Iliff
Odpri galerijo
David Iliff

Banka, ki bo kmalu praznovala 150 let delovanja, je na razpotju. Solomon, ki mu bo Blankfein po 12 letih prepustil stolček, napoveduje krepitev poslovanja s potrošniki, predvsem pri posojilih. Ta sprememba je bila očitna že v rezultatih podjetja v drugem četrtletju. Čeprav so prihodki od prodaje v primerjavi s predhodnim letom padli, so nižji za skoraj 70 odstotkov kot leta 2007.


Solomon si je sedež zagotovil že marca, je pisal Bloomberg, saj je tedaj banka sporočila, da jih zapušča rival za to delovno mesto, Harvey Schwartz.


56-letni Solomon je investicijski bankir, ki se je z leti povzpel na vrh lestvice, čas pa si je medtem krajšal kot honorarni didžej. Blankfein bo od 1. oktobra do konca leta sicer še ostal na čelu upravnega odbora banke, kasneje pa bo oba položaja zasedel Solomon.

Več iz rubrike

Komentarji: