Goldman Sachs kljub padcu dobička nad pričakovanji

Ameriška banka Goldman Sachs je v tretjem letošnjem četrtletju zabeležila rahel padec dobička, a je kljub temu presegla pričakovanja analitikov. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je banka izpad na področju trgovanja nadomestila z lastnimi naložbami.
Fotografija: David Iliff
Odpri galerijo
David Iliff

Banka Goldman Sachs je v tretjem letošnjem četrtletju zabeležila dve milijardi dolarjev (1,7 milijarde evrov) čistega dobička, kar je tri odstotke manj kot pred letom dni. Prihodki od prodaje so se medtem ustavili pri 8,3 milijarde dolarjev (7,06 milijarde evrov), kar je 1,9 odstotka nižje kot v enakem lanskem obdobju.

Kot poroča AFP, so na družbe z Wall Streeta v minulem četrtletju pritisk vršili predvsem strmi padci na področju trgovanja z obveznicami in valutami. Banka je izpad je nadomestila na področju investicij in posojil. Dobre rezultate je namreč ustvarila enota, ki skrbi za naložbe banke na zasebnih in javnih trgih z vrednostnimi papirji ter v investicijskih skladih.

Izvršni direktor banke Lloyd Blankfein je ob objavi rezultatov dejal, da je poslovanje banke v letošnjem letu solidno in nudi dobre temelje, na katerih bodo izvršili načrte za rast. Po objavi so delnice v zgodnjem trgovanju zrasle za 1,2 odstotka na 245,24 dolarja, še poroča AFP.

Več iz rubrike

Komentarji: