Globalna prodaja pametnih telefonov še naprej raste

Globalna prodaja pametnih telefonov še naprej raste, kažejo zadnji podatki mednarodne analitske hiše IDC. V tretjem četrtletju je bilo prodanih približno 373,1 milijona pametnih telefonov, kar na letni ravni predstavlja 2,7-odstotno rast. Prodaja sicer raste, vendar počasneje kot v preteklih letih, opažajo v IDC.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

"Industrija sicer beleži rast prodaje pametnih telefonov, vendar je rast precej počasnejša kot v predhodnih letih," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ocenil Ryan Reith iz IDC.

Večino pametnih telefonov proda pet največjih proizvajalcev, med katerimi so Apple, Huawei, Samsung in kitajska, pri nas manj znana Oppo in Xiaomi. Vsi so na letni ravni povečali število prodanih telefonov.

Največ pametnih telefonov je v tretjem četrtletju prodal Samsung, in sicer 83,3 milijona, kar je 9,5 odstotka več kot v lanskem tretjem četrtletju. Apple je prodajo povečal za 2,6 odstotka na 46,7 milijona, Huawei pa za 16,1 odstotka na 39,1 milijona.

Oppo je prodajo okrepil za 19 odstotkov na 30,7 milijona pametnih telefonov, Xiaomi pa jo je podvojil na 27,6 milijona naprav.

Več iz rubrike

Komentarji: