Gerd Rosendahl odstopil kot član uprave Cimosa

Gerd Rosendahl je na podlagi sporazuma odstopil kot član uprave Cimosa. Mandat člana uprave in delovno razmerje v družbi sta mu sporazumno prenehala s koncem septembra, je koprska družba objavila na svoji spletni strani.
Fotografija: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Mavric Pivk

V sporočilu za javnost, objavljenem v četrtek, so v Cimosu povzeli besede predsednika uprave Gina Bertija, ki se je Rosendahlu zahvalil za korektno sodelovanje: "Poslovna in finančna sanacija skupine Cimos je bila zahteven projekt in gospod Gerd Rosendahl je odločilno prispeval k uspešnemu zaključku prodajnega postopka in sklenitvi sporazumov o finančnem prestrukturiranju z bankami upnicami."

Rosendahl pa se je ob odhodu zahvalil vsem deležnikom in kolegom za dobro sodelovanje in podporo. "S skupnimi močmi smo v težkih časih za družbo dosegli pomembne izboljšave v organizaciji in kakovosti poslovanja. Gospodu Ginu Bertiju in njegovi ekipi želim vse najboljše v prihodnosti," je zapisal zdaj že bivši član uprave Cimosa.

Rosendahl je v Koper prišel julija 2015, ko so ga nadzorniki imenovali za predsednika uprave. S prodajo Cimosa italijanski družbi TCH Cogeme maja letos je vodenje uprave prevzel prvi mož TCH Gino Berti, Rosendahl pa je tedaj ostal v upravi kot njen član.

Rosendahl je diplomirani inženir strojništva z več kot dvajsetletnimi izkušnjami v avtomobilski industriji, v kateri je zasedal vodilne položaje v različnih podjetjih. Pred prihodom v Cimos je od leta 2011 dalje delal v korporaciji Fischerwerke GmbH & Co. KG na sedežu ene njenih družb v ZDA.

Več iz rubrike