Forbes objavi seznam najboljših podjetij na svetu

Forbes je s pomočjo portala Statista izbral 250 najboljših podjetij na svetu, pri katerih so ocenjevali zanesljivost, družbeno odgovornost, kakovost izdelkov in storitev ter ravnanje z zaposlenimi.
Fotografija: Visa
Odpri galerijo
Visa

Na prvo mesto so umestili podjetje Visa, lanskoletni zmagovalec Walt Disney pa je pristal na sedmem mestu.
Na drugem mestu se je že drugo leto zapored prebilo podjetje Ferrari, medtem ko je indijski Infosys rose (IT-sektor) z lanskega 31. mesta prišel na tretje mesto lestvice.

Na četrtem mestu najdemo Netflix, sledijo mu Paypal, Microsoft, prej omenjeni Wat Disney, Toyota Motor, Mastercard in na desetem mestu diskontna veriga Costco Wholesale.



Celoten seznam podjetij si oglejte TU

Kar 59 podjetij na lestvici je ameriškega porekla, sledijo jim japonska, kitajska in indijska podjetja.


Kot zanimivost še zapišemo, da se je na najviše mesto med zavarovalniškimi družbami uvrstil Generali, in sicer na 61. mesto. Generali je tudi edino italijansko podjetje poleg Ferrarija na omenjenem seznamu.

Seznam so ustvarili tako, da so opravili več kot 15 tisoč intervjujev, med drugim tudi z zaposlenimi v dva tisoč največjih podjetjih na svetu, ki kotirajo na borzi in na podlagi tega izbrali 250 najbolj zanesljivih, družbeno odgovornih, kakovostnih in zaposlenim prijaznih podjetij.

 

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.