Financial Times je Iva Boscarola označil za Čeha

Financial Times je na lestvico "New Europe 100" med 100 nosilcev sprememb iz Srednje in Vzhodne Evrope uvrstil pet Slovencev in Iva Boscarola. Slednjega je namreč označil za Čeha.
Fotografija: Direktor in lastnik Pipistrela. Ajdovščina 7. oktober 2014.
Odpri galerijo
Direktor in lastnik Pipistrela. Ajdovščina 7. oktober 2014.

Slovenci, ki so se uvrstili na lestvico so Denis Lončar (Numo), Kristijan Košič (Adora), Željko Khermayer (Feelif), Tomo Križnar (mirovni aktivist) ter Blaž Zupan (Laboratorij za bioinformatiko Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani).

Zanimivo je, da so na lestvico inovatorjev uvrstili tudi Iva Boscarola (Pipistrel), a njegovo ime najdemo med najboljšimi češkimi inovatorji.

Največjo skupino med letošnjimi finalisti na splošno predstavljajo posamezniki in ekipe, ki delujejo na področju podjetništva (54 odstotkov), sledi mu področje družbe in politike (29 odstotkov). Med finalisti najdemo tudi predstavniki znanstvenega področja (10 odstotkov) ter medijev in kulture (sedem odstotkov).

Projekt New Europe 100 že tretje leto zapored pripravljajo Res Publica, Google, Mednarodni višegrajski sklad in Financial Times v sodelovanju s številnimi institucijami iz Srednje in Vzhodne Evrope.

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: