Financial Times je Iva Boscarola označil za Čeha

Financial Times je na lestvico "New Europe 100" med 100 nosilcev sprememb iz Srednje in Vzhodne Evrope uvrstil pet Slovencev in Iva Boscarola. Slednjega je namreč označil za Čeha.
Fotografija: Direktor in lastnik Pipistrela. Ajdovščina 7. oktober 2014.
Odpri galerijo
Direktor in lastnik Pipistrela. Ajdovščina 7. oktober 2014.

Slovenci, ki so se uvrstili na lestvico so Denis Lončar (Numo), Kristijan Košič (Adora), Željko Khermayer (Feelif), Tomo Križnar (mirovni aktivist) ter Blaž Zupan (Laboratorij za bioinformatiko Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani).

Zanimivo je, da so na lestvico inovatorjev uvrstili tudi Iva Boscarola (Pipistrel), a njegovo ime najdemo med najboljšimi češkimi inovatorji.

Največjo skupino med letošnjimi finalisti na splošno predstavljajo posamezniki in ekipe, ki delujejo na področju podjetništva (54 odstotkov), sledi mu področje družbe in politike (29 odstotkov). Med finalisti najdemo tudi predstavniki znanstvenega področja (10 odstotkov) ter medijev in kulture (sedem odstotkov).

Projekt New Europe 100 že tretje leto zapored pripravljajo Res Publica, Google, Mednarodni višegrajski sklad in Financial Times v sodelovanju s številnimi institucijami iz Srednje in Vzhodne Evrope.

Več iz rubrike

Komentarji: