Filmski večer Touch of Water v kinu Komuna že drugič letos

Vodni viri so omejeni in ranljivi, sporočajo organizatorji filmskega večera Touch of Water in vabijo na ogled filmskega večera, ki bo v celoti posvečen problematiki z vodo.
Fotografija: Water II; režiser Morgan Maassen; foto: Arhiv organizatorja
Odpri galerijo
Water II; režiser Morgan Maassen; foto: Arhiv organizatorja

»Vsi potrebujemo vodo. Vsi smo iz vode, a človek premočno vpliva na njeno kakovost, količino, distribucijo, celo ceno,« so prepričani organizatorji že drugega filmsega večera Touch of Water (Dotik vode) letos, ki se v celoti posveča problematiki z vodo.

Straws; Foto: Arhiv organizatorja
Straws; Foto: Arhiv organizatorja
V kinu Komuna se bo tako v četrtek, 9. maja 2019, ob 19. uri zvrstilo več športnih filmov, kjer bodo podrobneje predstavljeni vodni športi kot so surfanje na valovih, jadranje na deski, prosto potapljanje, supanje ... Vodni športi resda niso izjema med slabimi vplivi, a hkrati prav z aktivnostmi na in pod vodo prikazujemo, kako lepa je narava in kako pomembno je, da jo varujemo.

Zato bo ves večer, poleg predstavitvene note, prisotna tudi poučna. V predverju kina Komuna bo razstavljena fotografska razstava Kultura Oceva Erika Emeršiča, za veliki finale druženja pa se bo na velikem platnu odvrtel tudi naravovarstveni film Straws.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: