Ferrari lani z rekordnim poslovanjem

Italijanski Ferrari je poročal o novem rekordnem letu. Proizvajalec luksuznih vozil je lani zbral 537 milijonov evrov čistega dobička, kar je 34 odstotkov več kot leta 2016. Prihodki od prodaje so se povečali za 10 odstotkov na 3,417 milijarde evrov, ob čemer se je število prodanih vozil povečalo za 4,8 odstotka na 8398.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Prilagojeni dobiček iz poslovanja je lani zrasel za 18 odstotkov na 1,036 milijarde evrov, poslovno poročilo družbe še povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Ferrari je z lanskim poslovanjem presegel pričakovanja analitikov, delnice podjetja, ki kotirajo na milanski borzi, pa so po objavi poročila poskočile za 4,8 odstotka na 100,70 evra.

Kot poroča AFP, morajo ljubitelji hitrih konjičkov za Ferrijeve modele odšteti okoli 150.000 evrov, cena omejenih serijskih modelov pa lahko znaša tudi več kot milijon evrov.

Ferrari je objavil tudi napoved letošnjega poslovanja. Pričakujejo, da bodo prodali več kot 9000 vozil, prihodki od prodaje pa naj bi dosegli 3,4 milijarde evrov.

V proizvajalcu vozil načrtujejo tudi, da bo dolg konec letošnjega leta znašal manj kot 400 milijonov evrov, medtem ko so ga ob koncu lanskega leta zabeležili v višini 653 milijonov evrov.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: