Februarja bo dražil tudi Telemach

Za obema največjima telekomunikacijskima operaterjema v Sloveniji zvišanje cen paketov s televizijo napovedujejo tudi v Telemachu. Vzrok je enak, to so višji stroški nekaterih televizijskih programov. Medtem ko sta Telekom Slovenije in A1 Slovenija nove cene uveljavila 1. januarja, bodo pri Telemachu to storili 1. februarja.
Fotografija: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Mavric Pivk

Operaterji so pakete, ki vključujejo televizijske programe, začeli dražiti potem, ko je medijska hiša Pro Plus sredi lanskega januarja svoja najbolj gledana programa Pop TV in Kanal A umaknila iz omrežja prizemnih oddajnikov, prek katerega so ju potrošniki lahko sprejemali brezplačno prek navadnih sobnih ali strešnih anten.

Ta programa sta tako po 16. januarju 2017 postala dosegljiva le prek ponudnikov kabelske oz. IP-televizije in satelitske televizije, hkrati pa je Pro plus od operaterjev, ki ponujajo plačljive platforme za spremljanje televizijskih programov, izpogajal nadomestilo za prikazovanje obeh programov in njihovo ohranitev v osnovnih shemah. Julija lani mu je sledil še Planet TV.

Operaterji so se že lani odzvali z zvišanjem cen, nove podražitve so napovedali za začetek leta 2018. Pri A1 Slovenija so cene mesečne naročnine za pakete A1 Kombo, ki vključujejo internet, televizijo in fiksno telefonijo, s 1. januarjem zvišali za dva do štiri evre. Isti dan so se paketi Top Trio, ki pri Telekomu Slovenije združujejo ponudbo interneta, televizije in telefonije, podražili za 2,04 do 5,04 evra.

Tik pred koncem decembra so tudi iz Telemacha sporočili, da bodo svoje pakete Trojček s 1. februarjem podražili za enega do dva evra.

Pri Telekomu Slovenije so v začetku leta za 1,04 evra zvišali tudi mesečne naročnine mobilnih naročniških paketov. Ti se bodo 1. februarja podražili tudi pri Telemachu, in sicer za en evro.

Več iz rubrike

Komentarji: