FB: Začetek konca za LinkedIn?

Družbena spletna stran Facebook napoveduje posodobitve, nekatere izmed njih so namenjene poslovnim stikom. Se bomo kmalu prijavljali na delovna mesta in se mrežili preko njega ter pozabili na LinkedIn?
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Predstavnik Facebooka David Marcus je na konferenci Web Summit 2016 v Dublinu najavil spremembe na njihovem družabnem omrežju, ki pa se zna kmalu preimenovati v poslovno-družabno omrežje.

Facebook je namreč prevzel določene ideje LinkedIna in z novo posodobitvijo spodbuja uporabo omrežja med iskalci zaposlitve in podjetniki. Funkcija jim bo namreč omogočala lažje in hitrejše medsebojno komuniciranje.

Nova Facebook posodobitev omogoča podjetjem, da na lastni Facebook strani odprejo zavihek »delovna mesta«, ki služi predvsem mreženju. Njihove objave prostih delovnih mest bomo lahko uporabniki videli na domači strani Facebooka. Tudi če ne bo razpisanih delovnih mest, se lahko iskalci zaposlitve prijavljajo v zavihek. Novice glede zaposlitev bodo morale biti opremljene z ustreznimi podatki, kot so naziv delovnega mesta, opis, dolžnosti in pravice, plača, delovnik. Objave prostih delovnih mest bodo vključevale gumb "Prijavite se", ki bo prihranil veliko časa iskalcem in ponudnikom delovnih mest. Vložena prijava se bo podjetju pokazalo kot novo sporočilo v nabiralniku.

Poleg tega bodo lahko podjetja s pomočjo botov uporabnikom pošiljala oglase znotraj pogovora v Messengerju. Poudariti je potrebno, da podjetja ne bodo mogla samodejno pošiljati oglase, ampak bo to moral najprej odobriti uporabnik.

Facebook že dlje časa služi več kot le prostemu času in zabavi, saj so podjetja ugotovila, da je spletna stran zelo primerna za oglaševanje, promocijo in mreženje, sedaj pa so jim ustvarjalci Facebooka za tovrstne aktivnosti še bolj odprli vrata.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Komentarji: