ExxonMobil prodal verigo bencinskih servisov Esso v Nemčiji

Ameriški energetski koncern ExxonMobil je celotno svojo verigo bencinskih servisov v Nemčiji prodal britanski družbi EG Group. Približno 1000 bencinskih servisov Esso naj bi po pridobitvi soglasja varuha konkurence na novega lastnika prešlo do konca leta 2018, so v Hamburgu sporočili iz ExxonMobila. Vrednosti posla niso razkrili.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Prodaja ne pomeni, da se britanski koncern umika z nemškega trga, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Američani bodo bencinske servise še naprej oskrbovali s pogonskimi gorivi in mazivi, operativno poslovanje pa bo prevzela družba EG Group, ki ob tem načrtuje vlaganja v prodajo goriv in preostalega blaga na bencinskih servisih ter pranje vozil.

ExxonMobil in EG že sodelujeta na francoskem in britanskem trgu in sta že sklenila podoben sporazum tudi za Italijo. Britanska družba, ki sta jo leta 2001 ustanovila dva brata iz angleškega mesta Blackburn, bo po prevzemu upravljala s približno 3500 bencinskimi črpalkami različnih blagovnih znamk po Evropi. "Nemški trg nam ponuja odlične priložnosti za rast in je logična širitev našega poslovanja v vsej Evropi," je dejal soustanovitelj EG Mohsin Issa.

Sodelovanje obeh družb je za zdaj predvideno za 20 let. "Je v skladu z našo strategijo na preostalih evropskih trgih in našim ciljem, ki je rast v Nemčiji," je dejal Florian Barsch iz družbe ExxonMobil Central Europe Holding v Hamburgu.

Več iz rubrike

Komentarji: