Evropska fotovoltaika beži v ZDA

EU pripravlja zaščito domačih proizvajalcev, a je vprašanje, ali bo pravočasna in smiselna.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Sončne elektrarne bodo, kot kaže, postale največji proizvajalec električne energije tako v Evropi kot tudi po svetu. Toda kljub rekordnim investicijam v gradnjo novih zmogljivosti je evropska fotovoltaična industrija pred novim zlomom, predvsem, ker ne more konkurirati poceni kitajski ponudbi. Kakšne so razlike v cenah med evropskimi, ameriškimi in kitajskimi proizvajalci? Kako ZDA ščitijo svojo industrijo? Kakšne ukrepe pripravlja EU? Kakšne so dobre in slabe posledice zaščite domačih proizvajalcev?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Bruselj nam priporoča ukrepe za večjo konkurenčnost

Evropska komisija napovedala postopek presežnega primanjkljaja proti sedmim članicam Unije, Sloveniji pa poslala nekaj nasvetov in fiskalnih opozoril.

Visok letni poračun kmalu stvar preteklosti?

Energetska industrija se hitro razvija, s čimer se povečujejo tudi možnosti za trajnostno pridobivanje električne energije in večje prihranke.

Prebiti vsi predori na trasi drugega tira

Zdaj v predorih sledi izvedba stopnice, talnega oboka, hidroizolacije, notranjega oboka in drugih del, ki so deloma potekala sočasno z izkopnimi deli.

Slovenija je spet padla na lestvici svetovne konkurenčnosti

V poročilu švicarskega inštituta IMD smo izgubili štiri mesta in padli na 46. mesto med 67 državami, porazni sta zlasti vladna in poslovna učinkovitost.