Evropi grozi zapiranje industrije

Veliko slovenskih podjetij je kupilo sodobnejše tehnologije in racionaliziralo poslovne procese, nekaterim pa se ruši poslovni model.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Slovenija je kot druga najbolj industrializirana država v sedanjih razmerah zelo ranljiva, opozarja generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Aleš Cantarutti. Konkurenčna prednost slovenske industrije v preteklosti so bile nižje cene energentov. Grozi, da bo v prihodnje strošek energije precej večji. Zato se postavlja vprašanje, kako naj se industrija v prihodnje razvija in kako lahko financira zeleni prehod, s čimer bo strošek energentov bolj obvladljiv. Kakšen je pomen industrije v Evropi in Sloveniji? Kako so pripravljena slovenska podjetja? Kaj snujejo na gospodarskem ministrstvu? Kakšni ukrepi bodo potrebni?

Kaj se z industrijo dogaja v najpomembnejši trgovinski partnerici Nemčiji ter kakšno ekonomsko politiko vodi ameriška administracija in zakaj so do nje kritični evropski zavezniki?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.