Energetski prehod je odvisen od dostopa do surovin

Prehajamo v časih, ko bo odvisnosti od fosilnih goriv zamenjala odvisnost od kritičnih materialov.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Energija je eno najpomembnejših gonil svetovnega gospodarstva, saj je vpeta v vse pore gospodarstev po svetu. V časih, ko se svet transformira in prehaja k bolj čistim energetskim sistemom, je vloga obnovljive in zelene energije še bolj jasna kot kadarkoli prej. Ta prehod bo najverjetneje sprožil daljnosežne spremembe, obenem smo v zadnjem letu ponovno priča temu, kako je svetovni energetski sistem tesno prepleten tudi z geopolitiko.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.

Prijateljstvo, ki se splača

Ste bolj ali manj stalno v skrbeh zaradi denarja? Potem niste edini. Večini ljudi, ki niso rojeni z zlato žlico v ustih, finance povzročajo sive lase.