Elon Musk hoče kupiti in za vedno izbrisati Facebook

Leto 2018 za Facebook ni bilo ravno prijetno. Poleg vseh tožb zaradi kraje osebnih podatkov, si je mnogo znanih ljudi zbrisalo uporabniške račune, najhujše udarce pa družabno omrežje dobiva od Elona Muska.
Fotografija: REUTERS
Odpri galerijo
REUTERS

Steve Wozniak (Apple), Walt Mossberg (novinar), igralca Jim Carrey in Will Ferrell, pevka Cher, Brian Acton (WhatsApp), podjetja Mozilla, Playboy, ter Musk so eni izmed mnogih javnih kritikov Facebooka.

Slednji se je lotil brisanja Facebook strani njihovih podjetij Tesla in SpaceX ter se pridružil gibanju #DeleteFacebook že leto dni nazaj. A njegovo nasprotovanje Marku Zuckerbrgu se ne konča tu …

Obe FB strani sta imeli več kot 2,6 milijonov sledilcev, milijarder pa prav tako razmišlja o zaprtju Instagram strani, ki je prav tako v rokah Marka Zuckerberga. »Trenutno je Instagram še na meji dobrega okusa, a počasi že opažam, da se vpliv Facebooka začenja čutiti tudi tam. Morda kmalu izbrišem tudi vse naše IG profile,« zapiše na Twitterju.

Spomnimo, da je poleg močnih kritik Elon Musk slabo leto nazaj objavil kupno namero družabnega omrežja. »Imam nekaj odvečnega denarja in če je Zuckerberg zainteresiran, ga vabim, da me pokliče,« je povedal na enem izmed javnih nastopov. Investitorjem je prikazal PowerPoint predstavitev, v kateri je detajlno razdelal postopek nakupa Facebooka, ki ga je označil za »zalezovalni pripomoček«.

REUTERS
REUTERS


Oče podjetij Tesla, SpaceX, The Boring Company, Neuralink in PayPal je sicer pristaš družabnih omrežij, a Facebook po njegovem mnenju res nima dobre zasnove, zato bi ga enostavno uničil. To je tudi prikazal z zelo eksplicitnim videoposnetkom. »Protonski torpedo bi poslal na sedež Facebooka, kar bi sprožilo verižno reakcijo in tako uničil celotno platformo.«

Njegov videoposnetek je požel stoječe ovacije, zato predvidevamo, da se javni napadi na Facebook in Zuckerberga ne bodo končali prav kmalu.
 

Več iz rubrike